Sony Music Entertainment a anunţat, luni, că a achiziţionat întregul catalog de înregistrări ale lui Bob Dylan, precum şi drepturile pentur numeroase viitoare lansări. Tranzacţia este estimată la mai mult de 200 de milioane de dolari, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest acord, încheiat în iulie 2021, cuprinde întreaga creaţie înregistrată a lui Bob Dylan din 1962, începând cu albumul de debut omonim al artistului şi continuând până la „Rough and Rowdy Ways” din 2020.

Tranzacţia acoperă de asemenea „drepturile pentru viitoarele noi lansări” de cântece, potrivit unui comunicat al Sony care nu precizează suma contractului. 

Bob Dylan, 80 de ani şi lanureat al prmeiului Nobel pentru Literatură, şi-a vândut deja la sfârşitul lui 2020 drepturile de autor - distincte de drepturile de înregistrare - către Universal, concurent al Sony, pentru o sumă evaluată atunci la aproape 400 de milioane de dolari. 

Înţelegerea este cea mai recentă dintr-o serie de succes pentru cataloagele muzicale. Bruce Springsteen şi-a vândut cataloagele sale de editare şi de muzică înregistrată către Sony Music pentru 550 de milioane de dolari; catalogul muzical al lui David Bowie a fost vândut către Warner Chappell Music pentru o sumă care se ridică la 250 de milioane de dolari; catalogul de muzică înregistrată al formaţiei Motley Crue a fost achiziţionat de BMG la sfârşitul lunii noiembrie 2021 pentru aproximativ 90 de milioane de dolari.

Potrivit Sony, acordul, încheiat în iulie 2021, dar anunţat luni, întăreşte o relaţie de lungă durată cu Bob Dylan, care a semnat în 1961 la Columbia Records, o filială a gingantului din industria muzicală.

Cei care deţin drepturile de înregistrare pot decide viitoarele reeditări, în timp ce deţinătorii de drepturi de autor primesc dividende pentru difuzarea unei melodii la radio sau online, din vânzările de albume sau din folosirea muzicii lor în reclame şi filme. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.