Un număr de 3831 de medici de familie vor realiza testări rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pacienţilor care prezintă simptome specifice acestei boli, conform listei publicate duminică de Ministerul Sănătăţii. În Bucureşti, sunt peste 200 de medici de familie care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru testarea pacienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru  testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toti pacienţii care se încadrează în definiţiile de caz ale INSP. Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluţia pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare”, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Conform listei publicate pe site-ul ministerului, până duminică încheiaseră contracte în vederea testării 3831 de medici, dintre care puţin peste 200 în Bucureşti, însă lista este în dinamică.
Lista poate fi consultată AICI.
Comform MS, ”ministrul Sănătăţii mulţumeşte medicilor de familie pentru implicare şi îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul naţional de control al pandemiei şi de reducere a numărului de cazuri grave şi decese, care se poate realiza numai prin solidaritate şi profesionalism”.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.