USR reclamă faptul că unii dintre şoferii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) care au vrut să iasă pe traseu, sâmbătă, în a treia a zi a protestului unora dintre salariaţii societăţii, au fost „hărţuiţi şi ameninţaţi” de către protestatari, iar unele mijloace de transport au fost vandalizate pentru a nu ieşi pe traseu. Oficialii USR anunţă că reprezentanţii formaţiunii care sunt membri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti fac „toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care ameninţă şi hărţuiesc şoferii şi provoacă acte de vandalism”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o postare pe Facebook, oficialii USR prezintă o fotografie în care se vede uşa spartă a unui mijloc de transport în comun şi două fotografii cu mesaje la adresa şoferilor STB care vor să iasă pe traseu şi în care aceştia sunt catalogaţi drept „trădători”. 
Oficialii USR Bucureşti condamnă, în acest context, ceea ce numesc „actele de vandalism, hărţuire şi violenţă la adresa şoferilor STB care respectă hotărârile judecătoreşti, îşi respectă obligaţiile şi ies pe traseu în Bucureşti”.
Aceştia susţin că sâmbătă, pentru doua zi, un autobuz STB a fost „atacat” cu pietre, iar şoferii sunt „hărţuiţi şi ameninţaţi”. 
 
 
„Instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba şi să se asigure că şoferii care vor să iasă din autobaze o pot face în siguranţă. În plus, autorităţile trebuie să afle cine se află în spatele acestor atacuri şi ameninţări. Consilieri USR din Consiliul General se află în legătură cu şoferi STB care nu sunt de acord cu acţiunea ilegală a sindicatului şi fac toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care ameninţă şi hărţuiesc şoferii şi provoacă acte de vandalism”, transmite formaţiunea politică.
 
 
Reprezentanţii Uniunii sunt de părere că greva care a paralizat capitala în ultimele zile este consecinţa unui conflict între PSD şi PNL.
„Dacă cineva mai are dubii despre ceea ce se întâmplă, este foarte simplu, bătaia dintre PSD şi PNL din Guvern s-a mutat la nivel de companii municipale: printr-o oprire ilegală a lucrului la comanda unui consilier general al PSD se cere o demisie a unui director PNL. Asta în timp ce suferă nu doar bucureştenii, dar şi şoferii care îşi fac datoria”, mai scrie USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.