Sindicatul din Primăria Timişoara anunţă că va deschide un proces în instanţă pe numele primarului Dominic Fritz, care este acuzat că a calificat membri ai sindicatului drept "mici feudali", iar organizaţia ca fiind "dubioasă" şi "care face afaceri cu imobile de lux pe litoral", dar şi că ar fi făcut "campanie, pe faţă, în 2012, fostului primar Nicolae Robu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicatul Salariaţilor din Primăria Timişoara cere ca toate aceste afirmaţii să fie retrase, iar un anunţ de dezminţire să fie postat pe pagina de Facebook a primarului Dominic Fritz, dar şi într-o publicaţie de largă audienţă, în caz contrar, se va îndrepta spre instanţa.
 
"Vă solicităm:
(1) Retractarea alegatiilor de mai sus, ce aduc atingere imaginii sindicatului, postate pe pagină dumneavoastră personală de pe reţeaua de socializare Facebook în dată de 10 ianuarie 2022.
(2) Publicarea declaraţiei de retractare pe pagină dumneavoastră personală de Facebook, pentru o perioada de 30 zile şi într-un cotidian de largă audienţă”, se arată în solicitarea transmisă de sindicat primarului Dominic Fritz.
 
Dacă nu se va conforma cererii, Sindicatul ameninţă că va intenta un proces civil pentru constatarea prejudiciului de imagine, dar şi pentru a cere daune morale din partea primarului Dominic Fritz.
 
În 10 ianuarie, Dominic Fritz a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj după ce Primăria Timişoara a pierdut în instanţă organizarea unui concurs de angajare cu o zi înainte ca acesta să aibă loc, în urma unei sesizări a sindicatului.
 
"După o decizie în prima instanţă dată azi, decizie pe care o voi ataca, Primăria Timişoara se află în situaţia paradoxală în care nu mai poate scoate posturi la concurs nici pe vechea organigramă (da, cea a lui Nicolae Robu), nici pe noua organigramă, suspendată de instanţă. Ani la rând s-au fraudat concursuri la Primăria Timişoara şi nimeni nu a fost deranjat. Am făcut o plângere la DNA privind aceste nereguli şi încă aşteptăm rezultatele anchetei. Iar acum, în plină desfăşurare a unui concurs real şi temeinic, un grup de mici feudali, aliat cu un sindicat dubios, luptă în instanţă împotriva oricărei decizii de reformă la nivelul resurselor umane. Micii feudali din Primăria Timişoara şi-au văzut privilegiile ameninţate de o reorganizare pe principiile managementului modern şi de recrutarea, prin concursuri reale, a unor profesionişti. Iar sindicatul care-i susţine are membri chiar şi din comune din Bacău, face afaceri cu imobile de lux pe litoral şi i-a făcut campanie, pe faţă, în 2012, candidatului comun al PSD şi PNL, fostul primar Nicolae Robu”, a scris Fritz pe Facebook.
 
Tribunalul Timiş a anulat organizarea unui concurs pentru 22 de posturi pe perioada nedeterminată la Primăria Timişoara, la sesizarea sindicatului din instituţie. Anularea a venit cu doar o zi înainte să aibă loc concursul. Decizia a venit după ce anul trecut instanţa a suspendat noua organigramă de la Primăria Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.