Poliţia Rutieră a transmis în 2021 administraţiei locale din Capitală peste 900 de informări privind indicatoare sau marcaje deteriorate, lipsă sau cu vizibilitate scăzută, gropi, iar în cazul a 14 accidente, a fost constatată semnalizare necorespunzătoare. De asemenea, au fost aplicate autorităţilor locale amenzi de peste 91.000 de lei pentru nereguli privind starea carosabilului şi a semnalizării rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca urmare a petiţiilor cetăţenilor, precum şi a verificărilor efectuate de către poliţiştii Brigăzii Rutiere cu privire la starea de viabilitate a carosabilului şi a semnalizării rutiere, Brigada Rutieră a transmis administraţiei publice locale pe parcursul anului 2021, 912 informări în vederea remedierii deficienţelor, constând în: elemente de semnalizare (indicatoare sau marcaje) deteriorate, lipsă, sau cu un grad de vizibilitate scăzut, gropi sau alte deficienţe ale părţii carosabile, starea de funcţionare a unităţilor semaforice, modul de amplasare a locurilor de parcare, necesitatea realizării/dezafectării unor amenajări rutiere”, conform datelor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Acestea au fost repartizate către următoarele instituţii: 
- 20 de informări Primăriei Municipiului Bucureşti;
- 451 de informări către Administraţia Străzilor;
- 441 de informări către Regii, ADP-uri şi Primării de Sector.
În decursul anului 2021 au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 91.000 lei administratorului drumului public pentru deficienţe privind viabilitatea carosabilului şi semnalizarea rutieră.
”De asemenea, facem precizarea că în cursul anului 2021, în cazul unui număr de 14 accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă a 3 persoane şi rănirea uşoară a 14 persoane, s-a constatat faptul că semnalizarea rutieră este necorespunzătoare (trecerile pentru pietoni sunt semnalizate prin indicatoare însă marcajele pietonale sunt şterse parţial sau lipsesc, existenţa unor deficienţe la semaforul pietonal, precum şi lucrări nesemnalizate corespunzător)”, precizează poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.