Poliţiştii şi procurorii din Bihor cercetează, sub control judiciar, două persoane, într-un dosar de evaziune fiscală în care anchetatorii au estimat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei adus bugetului de stat. Cele trei persoane sunt suspectate că au obţinut ilegal rambursări de TVA, folosind nouă firme cu afaceri în agricultură şi creşterea animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Suspecţii din acest dosar sunt un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Lugaşu de Jos, o femeie de 41 de ani, din comuna Tileagd, şi o alta de 53 de ani, din comuna Aştileu. 
 
Iniţial, bărbatul a fost reţinut, în urma unor descinderi la locuinţele celor trei, ulterior acesta şi femeia din comuna Aştileu fiind plasaţi sub control judiciar. Faţă de a treia persoană nu au fost dispuse măsuri preventive.
 
"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada 2017 – 2021, în calitate de reprezentanţi de fapt ai 9 societăţi comerciale din judeţul Bihor, ar fi stabilit cu rea-credinţă taxele datorate bugetului de stat, înscriind în deconturile de TVA operaţiuni nereale şi obţinând astfel rambursări ilegale de TVA. În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor trei persoane, poliţiştii bihoreni au ridicat în vederea cercetărilor diverse documente contabile, medii de stocare şi telefoane mobile”, a transmis, miercuri, Poliţia judeţeană Bihor.
 
Oficiali din cadrul instituţiei au precizat pentru News.ro că cele nouă societăţi comerciale controlate de cei trei făceau afaceri în domeniul agriculturii şi creşterii animalelor. 
 
Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este de 1.821.439 de lei, iar pentru recuperarea acestuia au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 1.117.588 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.