Ministrul Muncii, Constantin Marius Budăi a declarat, miercuri, după ce s-a întâlnit la sediul partidului cu reprezentanţii INS, care au protestat în faţa sediilor PSD şi PNL, că aceştia sunt îndreptăţiţi, ”pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun”. Ministrul s-a referit şi la greva de avertisment a profesorilor arătând că ”au dreptate să fie nemulţumiţi, venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul public de salarizare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie, spun eu, constructivă şi am apreciat în primul rând dispoziţia la dialog a reprezentanţilor salariaţilor din Institutul Naţional de Statistică. Discuţia s-a axat pe ceea ce noi am început deja să lucrăm de la 1 ianuarie: se va organiza la nivel de Guvern un comitet interministerial care va avea ca obiectiv principal analiza asupra a ceea ce mai este de implementat din legea salarizării”, a spus Budăi, după discuţiile cu reprezentanţii INS. 

Ministrul Muncii a arătat că, personal, se bucură că oamenii au venit la PSD.

”Înseamnă că aici găsesc un sprijin şi au o speranţă că vom avea o perspectivă. Am agreat de la Consiliul Naţional Tripartit cu partenerii sociali această analiză pe care o vom face împreună cu partenerii sociali şi soluţiile le vom construi împreună şi le vom comunica transparent tuturor lucrătorilor. Au nevoie de acea perspectivă asupra a ceea ce se va întâmpla cu veniturile dumnealor, ţinând cont şi de criza socială, criza economică, criza preţurilor din energie. Suntem extrem de deschişi la dialog”, a mai precizat ministrul Muncii. 

 

Marius Budăi a arătat că la discuţii a fost preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi trei reprezentanţi ai INS.

”Am agreat să menţinem legătura în continuare şi, pe măsură ce înaintăm cu acel comitet interministerial şi avem date şi edificăm soluţii, să le găsim, astfel încât până la sfârşitul lui martie să prezentăm şi ceea ce am lucrat, şi perspectiva pe care dumnealor sunt îndreptăţiţi, din punctul meu de vedere, să o ceară, pentru că timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic bun. Au apreciat ceea ce am discutat şi ceea ce s-a dat vizavi de voucherele de vacanţă, dar oamenii au aşteptări şi e şi normal să aibă aşteptări”, a spus el.

Budăi s-a referit şi la greva de avertisment a profesorilor. 

”Alţi lucrători din sistem spun că „măcar profesorilor le-aţi dat ceva”, profesorii sunt nemulţumiţi şi au dreptate să fie nemulţumiţi, venim totuşi după doi ani de îngheţări în sistemul public de salarizare. Suntem în situaţia în care s-a agreat la nivel de coaliţie şi constituim acel comitet interministerial să căutăm soluţii şi să rezolvăm problema, pentru că pe oameni asta îi interesează. Eşti la guvernare? Trebuie să găseşti soluţii!”, a afirmat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.