Statele Unite anunţă miercuri deblocarea sumei suplimentare de 200 de milioane de dolari în vederea acordării unui ajutor în domeniul securtăţii Ucrainei, pe fondul unei amennţări a unei invazii a Rusiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia preşedintelui Joe Biden a ”aprobat luna trecută 200 de milioane de dolari ca ajutor defensiv suplimentar în domeniul apărării partenerilor noştri ucraineni”, a anunţat un ofocial american de rang înalt în cursul unei vizite la Kiev a secretaruluide Stat Antony Blinkne,

”Aşa cum am spus, suntem ataşaţi suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi vom continua să furnizăm Ucrainei susţinerea de care are nevoie”, a declarat sub protecţia anonimatului acest oficial.

El nu a dezvăluit natura acestui ajutor.

Statele Unite au furnizat Ucraieni ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari înaintea unor mişcări de trupe ruse, la sfârşitul anului trecut, la frontiera ruso-ucraineană.

Joe Biden a aprobat această nouă finanţare, care a fost anunţată anterior de presă, dar care nu a fost confirmată, până în prezent, în mod public, în cadrul unei acţiuni de urgenţă destinată unor ţări în pericol.

Administraţia Biden a anunţat în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina - o schimbare spectaculoasă în contextul în care Washingtonul a fost mult timp îngrijorat de furia Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.