Constructorul auto Dacia a anunţat miercuri că a produs la uzina de la Mioveni vehiculul cu numărul 7 milioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, 18 ianuarie 2022, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane. Modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC”, anunţă compania.

Vehiculul este destinat unui client din România.

Inaugurată în august 1968, uzina de la Mioveni a produs, de-a lungul timpului, şase generaţii de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Jalonul de 1 milion de vehicule a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane, în anul 2014.

Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generaţie – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

În prezent, din totalul producţiei de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal pe pieţele din Europa, dar şi în Nordul Africii şi Orientul Apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.