Curtea Constituţională a mânat miercuri pentru 23 februarie discutarea sesizării depuse de USR în urma numirii lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, ca membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - CCR a amânat discutarea sesizării pentru data de 23 februarie, considerând că este necesară o documentare suplimentară în acest caz, au declarat pentru News.ro, surse politice.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Pe ordinea de zi a şedinţei CCR se află Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru in Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România. 

Camera Deputaţilor şi Senatul l-au ales, pe 14 decembrie, în plenul comun de marţi, pe Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcţia de membru în Comitetul Naţional de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Marcel Ciolacu a explicat că PSD a venit cu această propunere pentru că a contat foarte mult faptul că Alexandru Stănescu este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

Deputatul USR Cristina Prună afirma, în plen, că ceea ce face noua majoritate, prin această numire, este să transforme ANRE ”într-o afacere de familie”.

”Ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă. Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică”, afirma Cristina Prună. 

USR afirma că Alexandru Stănescu nici măcar nu a fost audiat în Parlament, fiind doar "un simulacru de dezbatere".

"Probabil de ruşine că se va face de râs nu l-aţi chemat în Parlament", menţiona Prună. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.