Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, în contextul acuzaţiilor care i se aduc premierului Nicolae Ciucă privind plagierea tezei de doctorat, că ”aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun” şi a precizat că în politică,” oamenii nu pot să fie oglindă, toţi au câte ceva”. ”Noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat”, a mai spus senatorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că noi trebuie să ne asumăm oamenii pe care i-am promovat. Aruncarea oamenilor peste bord, pentru o suspiciune, nu face nimic bun. În 2014 am aplicat această practică şi am luat 20%”, a spus Fenechiu, dând ca exemplu pe Dan Motreanu, Ludovic Orban, Dan Scutaru, Vasile Blaga, care ulterior au fost achitaţi. 

Fenechiu a precizat că, ”să arunci peste bord orice om poilitic pentru că apare o suspiciune la adresa lui, nu faci altceva decât să afectezi structura de partid”.

”În politică, oamenii nu pot să să fie oglindă, toţi au câte ceva”, a mai spus senatorul liberal.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze dacă verdictul academic va fi de plagiat, Daniel Fenechiu a răspuns: ”Cu siguranţă, dacă se va întâmpla un lucru de genul acesta, domnul Ciucă, care este un om de onoare, va ştii ce are de făcut”.

”Eu am convingerea că, în situaţia în care apare o problemă legată de probitatea generalului Ciucă, generalul Ciucă nu se va expune nici el şi nu îşi va expune partidul. Eu nu cred că se va ajunge acolo, pentru că îl ştiu pe Ciucă, este un om extrem de serios”, a mai afirmat Fenechiu, adăugând că el aşteaptă un verdict al unei entităţi ştiinţifice.  

PressOne a scris, marţi, că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, printr-un punct de vedere oficial, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susţinut teza de doctorat care are un pronunţat caracter specific domeniului Ştiinţe Militare. 

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” anunţă, marţi, că a cerut Comisiei de etică universitară să verifice ”existenţa unor similitudini cu alte lucrări ştiinţifice”, în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.