Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării de către Franţa, în acest semestru, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, precizează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit sursei citate, subiectele întrevederii s-au axat pe cooperarea strânsă şi dinamică dintre cele două părţi în contextul avansării agendei europene şi pe parteneriatul solid şi priorităţile de la nivelul relaţiei bilaterale. De asemenea, a fost evaluată situaţia de securitate în Vecinătatea Estică.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat angajamentul României pentru avansarea, într-un spirit consensual, a agendei europene şi a dat asigurări cu privire la sprijinul activ al ţării noastre în îndeplinirea obiectivelor ambiţioase cuprinse în programul de lucru şi priorităţile Preşedinţiei franceze la Consiliul UE. A reamintit interesul României pentru un rezultat pragmatic al Conferinţei privind viitorul Europei, orientat spre acţiune şi recomandări concrete. 
 
Şeful Guvernului a subliniat caracterul substanţial şi potenţialul amplificat al cooperării bilaterale pe multiple planuri, în linia Parteneriatului Strategic România-Franţa şi a Foii de Parcurs. A remarcat nivelul ascendent şi deosebit de încurajator al schimburilor comerciale româno-franceze. 
 
Prim-ministrul a notat importanţa unei decizii favorabile pentru începerea discuţiilor de aderarea a României la OCDE şi a solicitat sprijinul Franţei în acest demers, conchide sursa menţionată. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.