Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în penitenciar după ce Tribunalul Constanţa i-a respins, marţi, cererea de liberare condiţionată, iar decizia este definitivă. În urmă cu două luni, Judecătoria Medgidia admisese cererea sa, dar decizia a fost atacată de procurori la instanţa superioară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Constanţa a hotărât, marţi, să admită contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a lui Ioan Niculae. 
 
"Admite contestaţia declarată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţata in dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penala contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionata şi de punere în libertate a condamnatului”, se arată în minuta instanţei. 
 
Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă. 
 
Omul de afaceri a mai formulat alte cereri de liberare condiţionată care i-au fost respinse de instanţă. În luna noiembrie a anului trecut, Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de liberare condiţionată, dar decizia a fost atacată la Tribunalul Constanţa. 
 
Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat în luna februarie 2021, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că "a corupt" oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.
 
Ioan Niculae îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.