Compania Panfora Oil & Gas, din Grupul MOL, a anunţat că demarează luni, 17 ianuarie, construcţia primei sonde de explorare din perimetrul EX-6 Curtici din judeţul Arad. Sonda va fi amplasată în perimetrul localităţii Dorobanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Panfora Oil & Gas va începe lucrările de construcţie a primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici, din judeţul Arad, pe 17 ianuarie. Sonda va fi amplasată în perimetrul localităţii Dorobanţi, în zona agricolă, iar lucrările de construcţie vor fi efectuate de către o companie locală. Panfora Oil & Gas se angajează să protejeze agricultura locală şi să colaboreze cu comunitatea pentru o explorare şi exploatare sigură şi durabilă a resurselor naturale convenţionale din zonă”, arată compania.

Compania va începe lucrările la prima sondă de explorare 1E – Dorobanţi în baza unei autorizaţii de construcţie eliberată de autorităţile locale în data de 15 noiembrie 2021. Construcţia va fi demarată de o firmă locală, cu sediul în Arad, ceea ce confirmă angajamentul Panfora Oil & Gas de a sprijini economia şi afacerile locale.

Lucrările la această sondă vor dura aproximativ şase luni.

”Cu această ocazie, Panfora Oil & Gas reiterează respectul faţă de comunitatea locală, un obiectiv extrem de important în economia acestui proiect. Lucrările se vor desfăşura într-un mod foarte rapid şi profesionist, folosind tehnologie de ultimă generaţie. De-a lungul anilor, compania a răspuns tuturor preocupărilor fermierilor locali şi este pregătită să coopereze într-un mod sustenabil cu părţile interesate”, anunţă compania.

Panfora Oil & Gas SRL este o companie înregistrată în România, care face parte din Grupul MOL şi care este dedicată activităţilor de explorare şi producţie (E&P) ale Grupului MOL din România. Compania a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2012 şi are sediul în Cluj Napoca. Compania deţine licenţă din partea Guvernului României şi a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru explorarea şi exploatarea resurselor de hidrocarburi convenţionale din perimetrul EX-6 Curtici, judeţul Arad. Programul de lucrări de explorare din EX-6 constă în măsurători geofizice de suprafaţă 3D şi, într-o etapă ulterioară, forarea a maximum patru (4) sonde, căutarea de noi hidrocarburi convenţionale, petrol şi gaze naturale în formaţiuni de roci convenţionale.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.