Banca EximBank a anunţat luni că prelungeşte până la 30 iunie 2022 programul financiar de susţinere a companiilor mari şi a IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul financiar de susţinere a companiilor mari şi a IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, se va derula şi în prima jumătate a acestui an, valabilitatea sa fiind prelungită până la 30 iunie 2022. De la lansarea schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată societăţilor mari şi IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, au beneficiat de garanţii de stat şi finanţări cu dobândă subvenţionată companii cu o cifră de afaceri totală de 28,5 miliarde de lei, fondurile fiind utilizate atât pentru asigurarea necesarului de capital pentru desfăşurarea activităţii, cât şi pentru investiţii”, anunţă banca.

EximBank a înregistrat peste 500 de solicitări venite din partea mediului de afaceri, valoarea totală a facilităţilor de finanţare şi garantare acordate fiind de aproximativ 4 miliarde de lei.

”Prelungirea Programului de susţinere financiară a companiilor mari, derulat prin EximBank, era absolut necesară pentru sprijinirea economiei româneşti. Mediul de afaceri are nevoie mai mult ca oricând de programe de finanţare prin care se pot accesa credite cu dobânzi subvenţionate pentru dezvoltarea afacerilor şi menţinerea locurilor de muncă. Încurajăm atât firmele, cât şi băncile comerciale să valorifice în continuare această resursă extraordinară, într-un demers comun care să susţină accelerarea creditării corporate şi generarea unei creşteri economice în concordanţă cu ţintele guvernamentale”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

În cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari şi IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

Prin acest program, lansat de EximBank în octombrie 2020, se asigură un nivel de susţinere similar cu companiile europene pentru toate firmele româneşti eligibile interesate, care pot avea acces ca sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene.

”EximBank se implică activ de 30 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale prin produsele sale specifice de finanţare, garantare şi asigurare. Pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei”, mai arată banca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.