Europarlamentarul Eugen Tomac a scris luni, pe Facebook, că doreşte să demonteze mai multe minciuni care circulă în aceste zile, afirmând că PMP nu se pregăteşte să fuzioneze cu PNL sau să se verse în PNL, şi nu a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare. Potrivit lui Tomac, PMP traversează o perioadă dificilă, iar la un an de la alegerile parlamentare, când au luat aproape 5%, partidul pare că şi-a pierdut spiritul de echipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Câteva minciuni care circulă în aceste zile: 1. PMP se pregăteşte să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului Preşedinte Diaconescu, la invitaţia liderului PNL şi a doua întâlnire s-a desfăşurat într-un format mai larg la care am participat şi eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie”, a scris Tomac. 
 
Europarlamentarul PMP infirmă şi faptul că ar vrea să verse PMP în PNL. ”Fals! Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singura întâlnire ce a avut pe agenda această invitaţie a liberalilor, cea din 9 noiembrie. In afară de aceasta întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuţie/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, spune Eugen Tomac. 
 
El spune că nu este adevărat nici faptul că ”a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare”.
 
”Fals. Aşa cum am menţionat, nu a mai existat o altă întâlnire în afara celei de pe 9 noiembrie, unde s-a discutat de principiu despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu.
Niciodată nu am negociat funcţii pentru mine în numele PMP, eu le-am obţinut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau minţit colegii. Tocmai de aceea am reuşit să construim un partid liber, curat şi curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP în 2020 a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200 000 de voturi”, a scris Tomac. 
 
Potrivit europarlamentarului, ”astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă”.
 
”La un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare că şi-a pierdut spiritul de echipă, iar majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres spre a ne redresa activitatea şi a ne continua lupta politică”, mai  spune Tomac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.