Poliţiştii din Capitală au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive sau care circulă cu viteză. Au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale şi s-au întocmit 5 dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea de 15/16 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, respectiv sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză stabilit pe sectorul de drum pe care circulă”, a transmis, duminică, Brigada Rutieră a Capitalei.  

Sursa citată a precizat că poliţiştii rutieri au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei, şi au întocmit 5 dosare penale cu 6 infracţiuni constatate.  

Dosarele penale s-au întocmit pentru:  

• 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 

• 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 

• 1 conform Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.  

De asemenea au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare şi 16 permise de conducere: 

  • 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice-contravenţie),  

  •  5 pentru infracţiunile la regimul rutier;  

  • 3 pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 50km/h; 

  •  4 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 

  • 1 pentru circulaţie pe sens opus.  

De exemplu, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 4, în timp ce conducea un autovehicul  sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat faptul că acesta a consumat substanţe interzise.  

”În acest context, persoana în cauză, a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Totodată, poliţiştii au procedat la verificarea autovehicului respectiv, iar cu această ocazie au găsit asupra unui pasager substanţe psihoactive”, au transmis poliţiştii.  

Şi în Sectorul 5 un tânăr, de 25 de ani, a fost prins în timp ce conducea un autovehicul  sub influenţa substanţelor psihoactive.  

Un alt şofer, în vârstă de 38 de ani, a condus un autovehicul cu viteza de 116 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 km/h. 

Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 2.900 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 90 zile. 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.