Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au depistat patru cetăţeni ucraineni care au prezentat autorităţilor teste negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, care s-au dovedit a fi false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de 15.01.2022, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, s-au prezentat patru cetăţeni ucraineni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, pasageri într-un autoturism. Aceştia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2”, a transmis, duminică, Garda de Coastă.  

Sursa citată a precizat că, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu sunt autentice. 

Cele patru persoane au recunoscut faptul că testele sunt false, scopul principal fiind acela de a evita carantina pe teritoriul României.  

În prezent, poliţiştii de frontieră tulceni fac verificări faţă de cele patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.  

Cei patru ucraineni nu au fost lăsaţi să intre în ţară.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.