O indoneziancă a fost biciuită de 100 de ori pentru adulter, joi, în provincia conservatoare Aceh, singura regiune din Indonezia care aplică legea islamică Sharia, în timp ce partenerul ei, care a negat acuzaţiile, a primit doar 15 lovituri de bici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa a pronunţat o pedeapsă mai mare pentru femeie, deoarece aceasta a mărturisit anchetatorilor că şi-a înşelat soţul, a declarat Ivan Najjar Alavi, şeful secţiei de investigaţii generale de la parchet. În schimb, judecătorii nu au crezut că-l pot condamna pe partenerul ei, şi el căsătorit, la o pedeapsă atât de severă. "În timpul procesului nu a recunoscut nimic, a negat toate acuzaţiile. Astfel, (judecătorii) nu sunt în măsură să-i dovedească vinovăţia”, a declarat Ivan Najjar Alavi.

Ca pedeapsă alternativă, el a fost găsit vinovat că "a dat semne de afecţiune unei alte femei decât soţia sa". Cuplul a fost surprins de localnici pe o plantaţie de ulei de palmier în 2018.

Biciuită, femeii i-a fost greu să suporte durerea. Calvarul i-a fost întrerupt pentru scurt timp, a remarcat un jurnalist AFP. În aceeaşi zi, un alt bărbat, condamnat pentru relaţii sexuale cu un minor, a fost bătut de 100 de ori în acelaşi mod. De asemenea, va trebui să petreacă 75 de luni de închisoare, potrivit procurorilor. Zeci de oameni au venit să urmărească pedepsele. Scena a fost filmată şi apoi difuzată pe reţelele de socializare.

Un "spectacol" criticat de apărătorii drepturilor omului, care au denunţat cruzimea acestei practici, deşi este susţinută de populaţia din Aceh, unde din cei cinci milioane de locuitori 98% sunt musulmani. Această provincie foarte conservatoare s-a bucurat de o relativă independenţă de la un acord încheiat cu autorităţile centrale din Jakarta, în 2005, pentru a pune capăt unui conflict de decenii cu rebelii pro-independenţi.



Purtarea vălului este obligatorie pentru femei, se pedepsesc adulterul, relaţiile sexuale în afara căsătoriei sau cu o persoană de acelaşi sex. Consumul de alcool sau jocurile de noroc sunt interzise. Sunt interzise şi cinematografele, pentru a evita comportamentul "ne-islamic".

În 2019, 43 de bărbaţi şi 42 de femei au fost condamnaţi oficial la biciuire pentru infracţiuni religioase numai în oraşul Banda Aceh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.