Deputatul USR Monica Berescu susţine că şefii ieşeni ai PNL şi PSD încearcă să arate că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, aflat cu două zile în urmă la Iaşi, "a vărsat sacul cu bani pentru proiectele oraşului", dar că "în realitate sacul e gol şi peticit, până şi finanţarea sălii polivalente fiind la stadiul de promisiune".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut cum reprezentanţii locali PSD şi PNL au pus în scenă Festivalul Demagogiei. Nici bine n-a ajuns ministrul Dezvoltării Cseke Attila la Iaşi, că şefii PSD scriau deja pe Facebook că există finanţare pentru o sală polivalentă modernă la Iaşi. În realitate, ministrul Dezvoltării a explicat ulterior în conferinţa de presă că se va analiza modalitatea în care investiţia poate fi preluată de către minister. Cu alte cuvinte mai vedem, dar nimic concret despre banii alocaţi pentru acest obiectiv atât de important pentru Iaşi", afirmă sâmbătă, într-un comunicat de presă, deputatul USR Monica Berescu.

Ea adaugă că multe dintre proiectele Primăriei Iaşi au rămas la stadiul de planşe şi că "în lipsa unor documentaţii serioase guvernul nu are ce finanţa, oricâtă bunăvoinţă ar exista la nivelul executivului".

"Şefii ieşeni ai PNL şi PSD încearcă să arate că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vărsat la Iaşi sacul cu bani pentru proiectele oraşului. În realitate sacul e gol şi peticit. Până şi finanţarea sălii polivalente a rămas la stadiul de promisiune", susţine Berescu.

Aflat joi la Iaşi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că în acest an vor fi inaugurate "în mod cert" trei săli polivalente, la Oradea, Bistriţa şi Piteşti, şi că se încearcă tot în 2022 şi finalizarea sălii de la Constanţa.

Totodată, el a afirmat că sala polivalentă de la Braşov este în procedură de achiziţie publică şi că există un proiect similar şi pentru municipiul Timişoara.

"Credem că şi Iaşiul merită o asemenea sală polivalentă modernă, este una dintre priorităţi, şi pot să vă spun că ne vom implica în proiect. Există un proiect elaborat de municipalitate, să vedem care este modalitatea cea mai bună de preluare a acestei investiţii", a declarat Cseke.

Senatorul PSD Maricel Popa a scris, tot joi, pe Facebook, că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, s-a întâlnit dimineaţă la Iaşi cu reprezentanţi din administraţia publică şi că ar fi promis că în acest an vor fi alocate fondurile necesare pentru a începe construcţia unei săli polivalente în oraş, cu o capacitate de peste 10.000 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.