La Media Day de sâmbătă, jucătorii şi jucătoarele de la Australian Open s-au săturat de cazul Novak Djokovici şi au vrut să discute doar despre tenis. Garbine Muguruza, locul 3 WTA, consideră că tot scandalul putea fi evitat, dacă regulile erau respectate. "Nu cred că este atât de greu să respecţi regulile", a spus spaniola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grecul Stefanos Tsitsipás, care în ultimele zile nu şi-a cruţat colegul din circuit, afimând: "Novak vrea să joace după propriile reguli şi noi arătăm ca nişte idioţi că vrem să respectăm regulile", a vrut sâmbătă doar să adauge: "Sunt aici să vorbesc despre tenis. Nu am vorbit suficient despre tenis în ultimele două săptămâni, ceea ce este păcat".

"Cred că toţi vrem să mergem mai departe şi să ne concentrăm pe aspectul începerii unui Grand Slam. Cred că toate acestea ar fi putut fi evitate, aşa cum am făcut cu toţii, vaccinându-ne, făcând tot ce trebuia să facem pentru a veni aici în Australia. Toată lumea cunoştea foarte bine regulile. Urmează-le şi gata. Nu cred că este atât de greu...", a spus Garbine Muguruza.

Germanul Alexander Zverev a fost mai blând: "Crezi că Djokovic a fost maltratat?", a fost întrebat. "Nu cred că ar fi venit aici întâmplător fără să se gândească la faptul că nu ar putea juca, dacă ar fi avut permisiunea să fie în ţară”, a răspuns germanul. "Înţeleg punctul de vedere al poporului australian. Dar guvernul australian şi guvernul victorian ar fi trebuit să fie clare cu privire la ceea ce urma să se întâmple. Novak este un superstar global. Şi el este cineva despre care poate oamenii cred că pot face tam-tam doar pentru că este Novak. Dacă nu ar fi fost Novak Djokovici, numărul 1 mondial, cu 20 de Grand Slam-uri, toate astea nu ar fi luat proporţii atât de „dramatice”. Tot ce se întâmplă, evident, nu este un lucru bun, în special pentru el. Dar nu se poate pune la îndoială moştenirea lui în tenis din cauza asta".

Prima audiere în instanţă în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii lui Novak Djokovici la a doua decizie de a i se anula sportivului viza de intrare în ţară a fost scurtă.

Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend.

Toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 09.30 (00.30, ora României).

Audierea a fost una administrativă, singura dispută între părţi fiind dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători.

În cazul în care cazul este prezentat în faţa a trei judecători, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Judecătorul David O’Callaghan a spus că va lua o decizie în această privinţă în cursul zilei de sâmbătă.

Tenismenul sârb Novak Djokovici se află, de sâmbătă dimineaţă, din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, într-un loc care nu a fost făcut public, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară liderului ATP.

Poliţia de frontieră l-a interogat din nou pe Djokovici, apoi jucătorul de tenis a fost reţinut. 

Liderul ATP îşi va putea petrece ziua de sâmbătă la biroul avocaţilor săi, pentru a stabili cum vor aborda cazul duminică, însă el va trebui să revină în detenţie pentru noaptea dinaintea audierii.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovici, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.