Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis de Ziua Culturii Naţionale, că aceasta este o zi în care "ne exprimăm respectul pentru toţi creatorii care au contribuit la istoria culturii române, pentru toţi artiştii români contemporani şi, în egală măsură, pentru toţi iubitorii de cultură". "Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem. Gândurile, trăirile, credinţele, visurile noastre şi lumea noastră interioară au fost şi sunt transpuse prin oamenii de talent ai acestei ţări", consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De mai bine de un deceniu, România îşi sărbătoreşte Cultura Naţională pe 15 ianuarie, ziua de naştere a celui mai mare poet pe care ţara noastră l-a dat culturii universale, în semn de apreciere pentru valoarea operei şi pentru prestigiul pe care ni l-a adus pe plan internaţional. Este o zi în care ne exprimăm respectul pentru toţi creatorii care au contribuit la istoria culturii române, pentru toţi artiştii români contemporani şi, în egală măsură, pentru toţi iubitorii de cultură, graţie cărora aceasta a putut să se păstreze în memorie şi să se perpetueze", a arătat Nicolae Ciucă, în mesajul transmis de Ziua Culturii Naţionale.
 
Potrivit premierului, România se poate mândri cu nume şi opere sonore în patrimoniul cultural universal, în variate sfere ale manifestării artistice, literatură, sculptură, arhitectură, muzică sau teatru, inclusiv cu situri culturale introduse în Patrimoniul mondial UNESCO şi elemente aflate pe Lista Patrimoniului Imaterial.
 
El consideră că acest fapt este "dovada că personalitatea culturală românească este demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi, că identitatea naţională şi-a câştigat locul cuvenit în lume". 
 
"Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte cine suntem. Gândurile, trăirile, credinţele, visurile noastre şi lumea noastră interioară au fost şi sunt transpuse prin oamenii de talent ai acestei ţari", a adăugat el.
 
Premierul s-a referit şi la faptul că pandemia a afectat multe categorii de artişti.
 
"Din păcate, multe categorii de artişti au fost afectate în timpul pandemiei, din cauza restricţiilor pentru protejarea sănătăţii publice. Instituţiile statului au făcut eforturi să ajute, dar a fost şi este în continuare nevoie şi de mobilizarea iubitorilor de cultură, care să ajute creatorii să revină la o viaţă şi activitate cât mai apropiate de condiţiile anterioare pandemiei. Artistul trebuie să poată trăi din arta sa. De asemenea, cred că e important ca familia, şcoala şi societatea să încurajeze copiii şi tinerii cu înclinaţii artistice, pentru ca ţara noastră să aibă un viitor cultural. Un sincer omagiu creatorilor români din toate timpurile, multă inspiraţie artiştilor noştri contemporani şi mult succes tuturor celor care aspiră la o carieră artistică! La mulţi ani, dragii noştri, şi să aveţi un an cum vă doriţi!", a afirmat Ciucă, în finalul mesajului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.