Sute de consumatori au rămas fără alimentare cu energie electrică şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de rafalele de vânt, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona de nord a judeţului Prahova, aflată sub Cod roşu emis de meteorologi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 600 de locuinţe din nordul judeţului Prahova au rămas fără curent electric, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce vântul puternic a provocat avarii la reţeaua de alimentare cu energie.

În localitatea Valea Doftanei, pana de curent a afectat 574 de consumatori, în timp ce în Sinaia cinci consumatori au rămas fără electricitate, conform datelor furnizate de ISU Prahova.

Totodată, rafalele de vânt au pus la pământ mai mulţi arbori, pompierii intervenind pentru înlăturarea acestora. Astfel, în staţiunea Buşteni un copac s-a prăbuşit, în zona Poiana Ţapului. La Sinaia un pom a căzut pe drumul spre Cabana Dichiu şi Cota 1000. De asemenea, şi pe drumul naţional 1 A Ploieşti – Braşov un arbore a căzut pe carosabil, în zona staţiunii Cheia.

Judeţul Prahova s-a aflat, vineri seară, până la ora 23:00, sub avertizare Cod roşu de vânt puternic, meteorologii anunţând rafale de 145-150 km/oră la altitudini de peste 1.800 de metri.

Localnicii şi turiştii aflaţi în Sinaia, Buşteni, Azuga şi Valea Doftanei au primit, vineri seară, avertizări Ro Alert cu privire la aceste fenomene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.