Un cutremur de magnitudinea 6,6 a avut loc vineri în largul Insulei Java, în Indonezia, anunţă Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul a avut loc la ora 9.05 GMT (11.05, ora României), la o adâncime de 37 de kilometri, la sud-vest de Java, potrivit USGS.

Nicio alertă de tsunami nu a fost lansată şi nici victime sau pagube nu au fost raportate imediat, însă cutremurul a zguduit imobile la Jakarta, potrivit unui jurnalist AFP.

În capitală, sute de persoane au ieşit în fugă din clădiri şi au aşteptat în stradă după cutremur, potrivit jurnalistului AFP.

”Munceam acasă şi am observat că laptopul meu se mişca. Apoi uşa şi obiecte suspendate au început să se legene şi să facă zgomot”, a declarat AFP o locuitoare a Jakartei în vârstă de 25 de ani, Latifa.

”M-am dus la colocatara mea, care era în baie, şi am fugit din apartament. Oameni se grăbeau pe scări de evacuare”, a adăugat ea.

Indonezia se confruntă regulat cu seisme din cauza poziţiei sale pe Centra de Foc a Pacificului, în care se întâlnesc plăci tectonice.

Arhipelagul rămâne marcat de cutremurul de la 26 decembrie 2004, de magnitdinea 9,1, în largul coastelor Insulei Sumatra, care a provocat un tsunami uriaş şi a ucis 220.000 de oameni în regiune, dintre care aproximativ 170.000 numai în Indonezia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.