Interpretul american Lionel Richie va primi Gershwin Prize for Popular Song acordat de Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul va primi distincţia în cadrul unei gale-omagiu care va avea loc în Washington D.C. pe 9 martie, a anunţat Biblioteca Congresului.

„Este cu adevărat o onoare şi sunt recunoscător să primesc Gershwin Prize for Popular Song”, a transmis Richie într-un comunicat. „Sunt mândru să mă alătur celorlalţi artişti care l-au primit anterior, pe care îi admir şi sunt fan al muzicii lor”.

Între cei care au primit acest premiu se numără Stevie Wonder, Paul McCartney, Billy Joel, Willie Nelson, Smokey Robinson, Tony Bennett, Emilio şi Gloria Estefan şi Garth Brooks.

Lionel Richie este cunoscut pentru piese ca „All Night Long”, „Endless Love”, „Lady”, „Penny Lover”, „Truly” şi „Stuck on You”. Împreună cu Michael Jackson, el a scris melodia „We Are the World”.

Înainte de a avea o carieră solo de mare succes, Richie a fost membru fondator al Commodores, grup funk - soul care a activat în anii 1970. Grupul este cunoscut pentru piese precum „Three Times a Lady”, „Still” şi „Easy”.

Lionel Brockman Richie Jr. s-a născut pe 20 iunie 1949, în Tuskegee (Alabama). De-a lungul carierei a câştigat 4 premii Grammy din 32 de nominalizări, a fost de trei ori selectat la categoria „cel mai bun cântec original” a premiilor Oscar şi a câştigat un trofeu în 1986 pentru „Say You Say Me”, inclus în filmul „White Nights”. Albumele lui au fost vândute în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial. Între altele, în 2016 a fost omagiat ca MusiCares Person of the Year, iar în 2017, la gala Kennedy Center Honors.

A fost mentor pentru cântăreţi aspiranţi la „American Idol”, emisiune ABC pentru care a fost jurat timp de patru sezoane şi este aşteptat să revină în al 20-lea sezon.

Carla Hayden, reprezentant al Bibliotecii, a spus că Richie este un artist motivaţional care a ajutat „la consolidarea legăturilor noastre globale”.

„Creaţia de neuitat a lui Lionel Richie ne-a arătat că muzica ne poate aduce împreună. Chiar şi atunci când ne confruntăm cu probleme şi suntem în dezacord, cântecele ne pot arăta ce avem în comun”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.