Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a abilitat ministerele Educaţiei şi Sănătăţii să modifice ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare astfel încât aceasta să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID. Astfel, şcoala ar urma să se desfăşoare online acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, pentru Educaţie Privată, că vor exista şi alte schimbări în ordinul comun Ministerul Educaţiei- Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”La  un elev depistat infectat, clasa rămâne în format fizic. La trei cazuri într-un număr de zile consecutive se suspendă clasa. Încă discutăm la câte zile consecutive. Când activitatea este suspendată în jumătate de clase sau grupe, atunci întreaga şcoală sau grădiniţă încetează activitatea în format fizic. Criteriul procentului de vaccinare în rândul personalului dispare” a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu pentru Educaţie Privată.

Luni, cea mai mare parte a şcolilor şi grădiniţelor din România vor funcţiona cu prezenţă fizică. Ministerul Sănătăţii va comunica, săptămânal, ziua de referinţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 13 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 3 pentru abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe, în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19", a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.
 
Potrivit Hotărârii, se prevăd următoarele scenarii:
 
a) desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este de cel mult 75%;
 
b) desfăşurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este mai mare de 75%;
 
c) reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel judeţean;
 
De asemenea, direcţiile judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti vor fi obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referinţă ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unităţi administrativ-teritoriale.
 
Totodată, în document este prevăzută  suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe, la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.
 
De asemenea, hotărârea prevede scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcţii uşoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observaţional/epidemiologic la unităţile spitaliceşti din judeţele Arad, Hunedoara, Teleorman şi Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.