O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, este transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.  

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.  

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns: “Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”. 

Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului.  

În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului.  

Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.  

UPDATE: Fata de 11 ani a ajuns de urgenţă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.
 
UPDATE: Reprezentanţii ISU Bucureşi au precizat că la faţa locului au fost direcţionate trei ambulanţe SMURD. 
 
Pentru o fată de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul. 
 
Cea de-a doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliţie, pe raza sectorului 1. Agentul de poliţie, aflat la volan, poliţist încadrat în anul 2017, a surprins şi accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii”, a transmis, joi, Poliţia Caputalei. 
 
Sursa citată a rpecizat că autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcţiune.
La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de prim ajutor.
 
”Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier”, a mai transmis sursa citată. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.