Pentru confort si armonie in propria locuinta, este nevoie sa te informezi si sa acumulezi cunostinte despre diferitele solutii pe care le ai la indemana. Astfel, vei putea sa iei cele mai bune decizii, care iti vor permite sa creezi o atmosfera prietenoasa, de care sa te bucuri, pe termen lung, impreuna cu cei dragi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre intrebarile care apar frecvent se refera la tipurile de calorifere care sunt potrivite pentru centralele termice. Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este util sa cunosti diferitele variante existente in acest moment pe piata romaneasca.

Calorifere din aluminiu, otel si fonta – principalele caracteristici

O centrala termica produce caldura, insa ea reprezinta doar un element dintr-un sistem de incalzire mai complex. Aceasta caldura trebuie apoi disipata in locuinta cu ajutorul unor echipamente cu suprafata radianta mare, precum incalzirea prin pardoseala sau calorifere. Daca te decizi pentru a doua varianta, trebuie sa stii ca materialul din care sunt realizate caloriferele ofera, de la caz la caz, o serie de atribute specifice.

Exista numeroase avantaje care justifica alegerea unor calorifere aluminiu. Acestea au dimensiuni reduse, sunt usoare, simplu de transportat si de montat. Ele nu ruginesc, consuma putin si ofera un randament termic mare pe metru liniar. Se incalzesc repede si, daca sunt bine intretinute, pot sa functioneze cu succes chiar si pe durata a doua decenii. In plus, au un aspect placut, cat se poate de potrivit pentru locuintele decorate modern. Singurele lor dezavantaje constau in faptul ca trebuie aerisite anual si ca se pot deforma usor, din cauza ca sunt vulnerabile la socuri.

Produsele din otel sunt de asemenea potrivite pentru o centrala de apartament. Alte avantaje prezente si la aceste produse, dar si la diferitele modele de calorifere din aluminiu sunt usurinta de manevrat si de montat, precum si aspectul placut. Pe de alta parte insa, trebuie cunoscut si faptul ca necesita o apa tratata, deoarece elementii din otel se pot infunda de la reziduurile din apa normala. Prin urmare, si durata lor de viata este mai redusa, de regula fiind cuprinsa intre 5 si 10 ani.

In fine, exista si echipamente din fonta, specifice in primul rand apartamentelor din blocurile vechi. Acestea erau preferate datorita performantei crescute cu care retin caldura, precum si duratei mari de viata. In schimb, ele sunt grele si voluminoase, iar aspectul este departe de a fi unul satisfacator. Alte dezavantaje sunt reprezentate de pretul ridicat, comparativ cu alte materiale, precum si de faptul ca trebuie revopsite periodic.

Aspecte esentiale, cand cumperi calorifere din aluminiu

Aceste produse sunt, asadar, cat se poate de potrivite pentru o centrala termica, datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Pentru ca investitia sa fie cat mai inspirata, exista o serie de elemente de care trebuie sa tii cont, la cumparare.

Principalii factori care trebuie luati in calcul sunt numarul peretilor exteriori, precum si grosimea fiecarui perete in parte. In functie de caracteristicile fiecarei camere, poti alege tipul de calorifer potrivit. Legat de acest aspect, trebuie sa stii ca exista inclusiv calorifere de aluminiu concepute special pentru baie, dotate cu portprosop si cu un design potrivit pentru aceasta incapere.

In functie de toti acesti factori, vei lua cele mai bune decizii referitoare la puterea caloriferului, dupa care tot ce trebuie sa faci este sa il instalezi si sa te informezi in legatura cu intretinerea lui corecta.

Alege calorifere aluminiu si vei avea parte, alaturi de cei dragi, de o atmosfera calda si armonioasa si de o temperatura placuta acasa, indiferent de vremea de afara!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.