Oana Serafim, directoarea serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea de la Chişinău, a fost decorată de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinta s-a întâlnit pe 10 ianuarie cu Oana Serafim, directoarea serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea, care în curând îşi va încheia mandatul în această funcţie.

Şefa statului i-a mulţumit pentru consecvenţa de care a dat dovadă în apărarea drepturilor omului, în consolidarea libertăţii de expresie şi a presei independente din ţară.

„Echipa de la Chişinău, pe care aţi condus-o aproape 20 de ani, s-a afirmat prin profesionalism şi corectitudine, fiind mereu în mijlocul evenimentelor, alături de oameni. Avem nevoie în continuare de un asemenea jurnalism - serios, analitic, responsabil -, acesta fiind instrumentul care ne ajută să apărăm democraţia”, a spus Maia Sandu, potrivit unui comunicat remis News.ro.

În semn de înaltă apreciere pentru munca depusă, pentru asigurarea unei informări corecte şi echidistante a publicului, precum şi pentru susţinerea şi promovarea constantă, de-a lungul anilor, a valorilor democratice în Republica Moldova, Oana Serafim a fost decorată cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

La ceremonie au mai participat jurnaliştii Vasile Botnaru şi Valentina Ursu din biroul de la Chişinău, şi Daisy Sindelar, vicepreşedintă la Radio Europa Liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.