Şeful spionajului militar danez Lars Findsen a fost încarcerat în urmă cu o lună din cauza divulgării unor documente confidenţiale, dezvăluie luni presa daneză, în urma unei audieri la un tribunal din Copenhaga, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lars Findsen, care conducerea servciiul militar danez de informaţii (FE) din 2015 şi care se afla în concediu din 2020, a fost arestat la începutul lui decembrie.

”Pledez nevinovat”, a declarat el, după care judecătorul a declarat că şedinţa continuă cu uşile închise, potrivit cotidianului Politiken.

La 9 decembrie, autorităţile daneze au anunţat, fără să le dezvăluie identitatea, arestarea a patru persoane - foşti şi actuali membri ai unui număr de două servicii de informaţii din această ţară nordică.

Ele sunt acuzate, între altele, de divulgarea ”fără autorizaţie a unor informaţii extrem de confidenţiale provenind de la servicii de informaţii”.

Celelalte trei persoane, dar nu şi Lars Findsen, au fost eliberate între tmp.

Ancheta are loc cu uşile închise, ceea ce înseamnă că acuzaţiile exacte şi natura divulgărilor rămâne necunoscută.

Potrivit presei daneze, dosarul vizează divulgarea unor informaţii clasificate presei daneze.

Mai mulţi jurnalişti au fost audiaţi de către anchetatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.