Vicepreşedinta americană Kamala Harris se afla în sediul Partidului Democrat de la Washington, la 6 ianuarie 2021, când a fost luat cu asalt Capotoliul de către susţinători ai lui Donald Trump şi când a fost descoperită o bombă artizanală lângă clădire, dezvăluie un oficial de la Casa Albă apropiat dosarului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kamala Harris - la acea vreme vicepreşedintă-aleasă şi senatoare din Calfornia - a fost evacuată de Secret Service la câteva minute după descoperirea dispozitivului exploziv de către poliţie.

O bombă artizanală a fost amplasată, de asemenea, lângă sediul Partidului Republican în acea zi.

Poliţia federală americană (FBI) caută de un an de zile un suspect care purta un hanorac gri cu glugă, care apare în mai multe înregistrări ale camerelor de supraveghere video.

Anchetatorii cred că acest bărbat a pus cele două bombe artizanale, în noaptea dinaintea atacului sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie.

Cele două dispozitive au fost descoperite şidezamorsate în ziua în care simpatizanţi ai lui Donald Trump au atacat Congresul american cu scopul de a întrerupe certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie 2020, în care Joe Biden şi Kamala Harris au obţinut o victorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.