Eurodeputatu USR Alin Mituţa, membru al Comisiei de Agricultură, atrage atenţia asupra faptului că România, alături de alte opt state europene, nu a transmis Comisiei Europene, până la 31 decembrie 2021, Planul Naţional Strategic pentru agricultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România NU a trimis Comisiei Europene Planul Naţional Strategic pentru agricultură în termenul stabilit, adică 31 decembrie 2021. Acest plan, care este echivalentul unui PNRR în agricultură, este condiţia ca fermierii din ţara noastră să aibă acces la banii europeni - aproximativ 22 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027. Comisia Europeană a confirmat ieri că 9 state membre, printre care şi România, nu au trimis încă planurile naţionale. Aceste documente, care detaliază felul în care fiecare ţară va utiliza fondurile din Politica Agricolă Comună, trebuie să fie trimise Comisiei, apoi negociate şi aprobate până la finalul anului 2022 pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023”, a scris Alin Mituţă, joi pe Facebook.
 
El a adăugat că, din păcate, „Ministerul Agriculturii nu a comunicat până acum niciun termen concret pentru finalizarea şi trimiterea PNS către Comisia Europeană”.
 
„De asemenea, nu a comunicat nici cum anume intenţionează să elaboreze acest Plan şi care sunt actorii cu care se va consulta. De aceea, fac din nou apel la ministrul agriculturii să comunice în mod transparent un calendar precis al elaborării PNS, precum şi să organizeze consultări cu toţi cei interesaţi.
Reamintesc, de asemenea, recomandările pe care le-am trimis în luna decembrie către minister, care conţin 9 obiective strategice pentru noul PNS”, a conchis Mituţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.