Preţurile petrolului au crescut miercuri, extinzând câştigurile chiar şi după ce producătorii din cadrul OPEC+ au confirmat cu o zi în urmă o ţintă convenită pentru creşterea producţiei în februarie, iar stocurile de combustibil din SUA s-au mărit pe fondul cererii în scădere, din cauza numărului mai mare al cazurilor de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,22 dolari, sau cu 1,5%, la 81,22 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au avansat cu 1,32 dolari, sau cu 1,7%, la 78,31 dolari pe baril.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 2,1 milioane de barili, în parte din cauza stimulentelor fiscale oferite producătorilor de a reduce stocurile înainte de sfârşitul anului. Cu toate acestea, stocurile de benzină au urcat cu peste 10 milioane de barili, iar stocurile de produse distilate cu 4,4 milioane de barili.

Analiştii au citat o cerere slabă în ultima săptămână a anului 2021, oamenii călătorind mai puţin din cauza variantei Omicron a coronavirusului.

Statele Unite au raportat luni aproape 1 milion de noi infecţii cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic din orice ţară din lume şi aproape dublu faţă de vârful anterior din SUA stabilit cu o săptămână mai devreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.