Copiii s-au întors marţi la şcoală în Anglia, iar autorităţile, care se tem de o creştere a cazurilor de covid-19 şi de o lipsă de profesori, au îndemnat cadre dictatice ieşite la pensie să le vină în ajutor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii de la colegii şi licee au fost depistaţi marţi în şcoli în Anglia, în vederea evitării răspândiri noului coronavirus, şi sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în clasă.

În Irlanda de Nord, ei sunt îndemnaţi să se testeze acasă, în contextul în care fiecare provincie britanică decide propriile măsuri în domeniul sanitar.

”Învăţământul faţă în faţă va continua să fie norma aşteptată”, a subliniat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul Educaţiei Nadhim Zahawi.

Intensificarea cazurilor de covid-19 din cauza variantei omicron, contagioasă, a condus la un absenteism care cauzează disfuncţii în mai multe sectoare.

Marţi, în prima zi de muncă din acest an, după o zi liberă care a prelungit vacanţa şcolară, penurii de personal au afectat reţeaua căilor ferate

În serviciul de sănătate NHS, cel puţin şase centre spitaliceşti au declarat ”incidente critice”, ceea ce înseamnă că situaţia riscă să afecteze îngrijiri prioritare.

”Dacă este afectat NHS, dacă este afectat comerţul en detail, dacă întâlnirile sportive sunt afectate, este dificil de văzut de ce şcolile şi colegiile nu s-ar confrunta cu aceleaşi probleme de penurie de personal”, îşi exprimă îngrjorarea secretarul general al Asociaţiei directorulor de şcoli şi colegii Geoff Barton.

Regatul Unit este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie şi înregistrează 149.000 din cauza covid-19.

El se confruntă cu o ”explozie” de contaminări - aproape 158.000 de cazuri în Anglia şi în Scoţia, luni - atribuită omicron.

Premierul britanic Boris Johnson avertiza luni că presiunea asupra serviciului public de sănătate şi spitalelor urmează să fie ”considerabilă în următoarele două săptămâni şi poate mai mult timp”.

El a exclus însă, pentru moment, noi restricţii, în plus faţă de munca la distanţă şi purtarea măştii de protecţie, deja în vigoare, mizând pe depistare şi o campanie-maraton de vaccinare cu o doză ”booster” anticovid, în care au fost vaccinaţi, afirmă el, 76% dintre adulţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.