Peste 10.000 de contribuabili şi-au plătit taxele în prima zi de încasare, fără aglomeraţie şi fără stat la coadă, folosind instrumentele online de plată, cât şi aparatele de tip SelfPay, anunţă Primăria Sectorului 4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fără nervi şi fără cozi interminabile la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului local al Sectorului 4. Pentru prima dată în ultimii 4 ani, obişnuita şi agasanta aglomeraţie din prima zi de plată a dărilor către stat a lipsit cu desăvârşire.10.482 de oameni din Sectorul 4 şi-au plătit taxele şi impozitele locale, încă de la începutul anului, în primele 24 de ore de la momentul în care noul sistem de colectare a taxelor şi impozitelor locale a fost activat. Ca să scape de aglomeraţie, contribuabilii au folosit toate metodele noi alternative de plată puse la dispoziţie de administraţia locală, atât instrumentele online de plată, cât şi aparatele de tip SelfPay”, anunţă Primăria Sectorului 4.

“Le mulţumesc tuturor locuitorilor Sectorului 4 pentru că sunt deschişi către folosirea noilor tehnologii care ne simplifică viaţa şi ne oferă mai mult timp liber pentru familie. Încă de acum 4 ani, ne-am propus să venim în ajutorul oamenilor şi să implementăm acest sistem nou de  interacţiune cu administraţia, care să elimine statul ore în şir la coadă, aglomeraţia şi timpii pierduţi. Mă bucur să văd că oamenii au înţeles efortul nostru. Spre exemplu, numai anul trecut peste 60% dintre plăţile către bugetul local s-au efectuat online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Doar în prima zi a acestui an 10.482 de oameni şi-au plătit taxele fără să mai stea la coadă”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, toate plăţile datorate bugetului local al Sectorului 4 se efectuează exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru aceasta, cetăţenii au la dispoziţie 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv achitării taxelor şi a impozitelor locale.

 Amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4: Mall Grand Arena (10 aparate în interiorul complexului comercial, iar alte 2 în exterior, în zona căilor de acces, destinate persoanelor care nu deţin un certificat  verde), precum şi în Sun Plaza, Piaţa Progresul, Piaţa Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Piaţa Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, în benzinării şi supermarket-uri de pe raza sectorului), toate aceste aparate sunt asistate zilnic de angajaţi ai Primăriei Sectorului 4, care vin în ajutorul persoanelor ce pot întâmpina dificultăţi în efectuarea plăţilor.

Automatele utilizează, de altfel, o tehnologie foarte simplă şi uşor de folosit, pe care, locuitorii Sectorului 4 o au la dispoziţie de mai bine de trei ani, din momentul în care plata taxelor şi a impozitelor locale a devenit posibilă cu ajutorul aparatelor de plată. În acest sistem, contribuabilii (persoane fizice/juridice) se identifică în baza de date cu ajutorul CNP/CUI, află ulterior, valoarea datoriilor şi aleg să facă plăţile integral sau parţial.

În paralel cu funcţionarea acestor dispozitive de plată, locuitorii Sectorului 4 îşi pot achita taxele şi impozitele locale, accesând metodele alternative online consacrate deja, precum www.ghişeul.ro cărora, începând din acest an, li s-a adaugat un nou instrument de încasare online.

Noua metodă poate fi folosită la adresa https://taxeimpozite.ps4.ro din cadrul noii platforme electronice a Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, https://start.ps4.ro accesul fiind permis pe baza unui cont unic de identificare, atribuit de către autoritatea locală a Sectorului 4 fiecărui deţinător de rol fiscal de pe raza sectorului.

Îcepând din acest an toate ghişeele fizice ale DGITL Sector 4, au fost închise, iar spaţiile administrative în care acestea au funcţionat până acum vor fi transformate în creşe. Spre exemplu, clădirea de pe strada Sergent Niţu Vasile nr. 50-54 va putea găzdui 120 de copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.