O înţelegere legală veche de aproape zece de ani între Virginia Giuffre şi Jeffrey Epstein, fost investitor american şi infractor sexual pe care ea l-a acuzat de abuz sexual, a fost dezvăluită luni, anunţă presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giuffre a primit 500.000 de dolari în procesul împotriva lui Epstein, potrivit documentelor. 

Dezvăluirea a rezultat din procesul de abuz sexual al lui Giuffre împotriva Prinţului Andrew, pe care l-a intentat în 9 august la tribunalul federal din Manhattan.

Giuffre l-a acuzat mult timp pe Epstein şi pe prietena acestuia Ghislaine Maxwell - acum găsită vinovată de infracţiuni sexuale, după concluziile procesului ei de săptămâna trecută de la New York - că a forţat-o să facă sex cu prinţul pe când avea 17 ani. 

El îşi menţine nevinovăţia. 

Prinţul Andrew a depus la tribunal înţelegerea lui Giuffre cu Epstein în încercarea de a respinge acuzaţiile ei, argumentând că acesta îl protejează. Avocaţii prinţului susţin că acest acordul conţine prevederi care o împiedică pe Giuffre să ia măsuri legale împotriva multor asociaţi ai lui Epstein, scrie The Guardian.

Prinţul Andrew nu este menţionat în acord. Nici avocatul Alan Dershowitz, pe care Giuffre l-a acuzat de abatere sexuală. 

Imaginea publică a Prinţului Andrew a fost afectată considerabil de asocierea sa controversată cu Maxwell şi Epstein. El s-a retras din viaţa publică. 

Pe 29 decembrie 2021, un tribunal federal din Manhattan a găsit-o pe Maxwell, fiica magnatului de presă Robert Maxwell, vinovată de cinci capete de acuzare - inclusiv trafic sexual cu fete de 14 ani. Maxwell, în vârstă de 60 de ani, spune că este nevinovată. Avocaţii ei au spus că intenţionează să facă recurs.

Epstein, care i-a avut pritnre asociaţi şi pe foştii preşedinţi Donald Trump şi Bill Clinton, a fost arestat în iulie 2019 pentru trafic sexual de adolescente. S-a sinucis la aproximativ o lună după arestarea sa într-o închisoare din New York, în timp ce aştepta să fie judecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.