Un cutremur puternic, de magnitudinea 6.0, a avut loc luni în largul coastei de est a Taiwanului, anunţă Biroul Central Meteorologic, un seism resimţit în capitala taiwaneză Tapiei, însă nu s-au semnalat imediat victime sau pagube, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, de 19 kilometri, potrivit Biroului, care precizează că nu s-au raportat imediat pagube.

Epicentrul seismului a fost localizat în mare, la 56 de kilometri de oraşul Hualien, pe coasta de est.

Potrivit unei jurnaliste AFP de la Taipei, clădiri s-au clătinat puternic din cauza cutremurul, care a avut loc la ora locală 17.46 (11.46, ora României).

”Cutremurul a durat vreo 20 de secunde bune, iar solul se clătina la stânga şi la dreapta”, potrivit unui jurnalist AFP prezent la Taipei.

Taiwanul este afectat cu regualritate de cutremure, deoarece se află în apropierea joncţunii a două ălăci tectonice.

În 2018, un cutremur de magntudinea 6,4 a afectat Hualien, o destinaţie turistică, şi s-a soldat cu 17 morţi şi aproape 300 de răniţi.

Cea mai sângeroasă catastrofă naturală din istoria insulei a avut loc în septembre 1999, când un seism de magnitudinea 7,6 a ucis aproximativ 2.400 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.