Rusia a testat aproximativ 10 noi rachete de croazieră hipersonice Zircon de pe o fregată şi încă două de pe un submarin, a anunţat vineri agenţia de ştiri Interfax, citând informaţii de la flota de nord, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat rachetele Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat.

Preşedintele rus a numit un test de rachetă, efectuat săptămâna trecută, ”un mare eveniment din viaţa ţării”, adăugând că acesta a fost ”un pas substanţial” în creşterea capacităţilor de apărare ale Rusiei.

Unii experţi occidentali au pus la îndoială cât de avansată este noua generaţie de arme a Rusiei, recunoscând în acelaşi timp că combinaţia de viteză, manevrabilitate şi altitudine a rachetelor hipersonice le face dificil de urmărit şi interceptat.

Putin a anunţat o serie de noi arme hipersonice în 2018, într-unul dintre discursurile sale cele mai beliculoase din ultimii ani, spunând că acestea ar putea lovi aproape în orice punct al lumii şi ar putea evita un scut antirachetă construit de SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.