Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, au anunţat vineri că au ucis trei persoane implicate în moartea a doi dintre membrii săi, în provincia Sistan-Balucistan (sud-est), în urmă cu o săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gardienii Revoluţiei au anunţat la 26 decembrie moartea a doi membri în această provincie, într-un ”acroşaj armat cu un grup de răufăcători şi mercenari”, fără să ofere alte detalii.

Potrvit Sepah News, site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei, aceştia au anunţat vineri că au ”ţintit şi ucis autorii acestei crime”, într-o operaţiune ”surpriză”.

În această operaţiune au fost ucise trei persoane care au căutat ”să perturbe pacea şi securtatea locuitorilor în sud-estul ţării”, potrivit site-ului, care nu furnizează alte detalii.

Provincia Sistan-Balucistan, care se află la frontiera ci Pakistanul şi Afganistanul, este o zonă săracă, teatrul unor atentate şi acroşaje frecvente între forţe de ordine şi grupări armate.

Aceste violenţe au adesea legătură cu contrabanda sau confruntări armate cu separatişti din minoritatea baluch sau grupări jihadiste active în regiune care, potrvit Teheranului, sunt susţinute de Pakistan.

Agenţia oficială iraniană de presă Irna anunţa la 18 noiembrie moartea a trei membri ai forţelor de securitate, ucişi în confruntări armate cu ”răufăcători” în Sistan-Balucistan.

În iulie, patru membri ai Gardenilor Revoluţiei au fost ucişi în această provincie, în ciocniri cu bărbaţi înarmaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.