Consiliul de Securitate al ONU a prelungit cu patru ani mandatul Comitetului ONU împotriva terorismului, o instanţă înfiinţată la sfârşitul lui 2001, în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Securitate a decis azi (joi), într-o şedinţă virtuală, ca Direcţia Executivă a Comitetului împotriva terorismului (DECT) să-şi păstreze până la 31 decembrie 2025 statutul de misiune politcă specială”, a anunţat într-un comunicat Consiliul.

Această prelungire cu patru ani - cu condiţia să prezinte rapoarte de etapă în martie şi decembrie în 2022 şi 2023 - a fost aprobată prin Rezoluţia 2617 din 2021 a Consiliului de Securitate, ultima din acest an.

Comitetul împotriva terorismului, în care sunt reprezentate cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate, a fost înfiinţat prin Rezoluţia 1373 din 2001, imediat după atentatele de la 11 septembbrie 2021 în Statele Unite.

El depune eforturi să consolideze capacităţile statelor membre ONU de a împiedica acte teroriste pe teritoriul lor şi în lume, prin schimb de informaţii, cooperare judiciară, controlul frontierelor şi lupta împotriva finanţării terorismului.

La Direcţia Comitetului lucrază aproximativ 40 de funcţionari, majoritatea experţi juridici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.