Organizaţiile sindicale din domeniul sanitar fac apel, joi, la creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem, referindu-se, în special, la personalul TESA, muncitori şi personalul de deservire. SANITAS atrage atenţia că aceştia reprezintă mai mult de 25 la sută dintre lucrătorii din Sănătate şi au fost discriminaţi. La rândul lor, reprezentanţii Solidaritatea Sanitară au transmis un mesaj, publicând o imagine cu o angajată care spală pe jos în spital, ”Dacă mă opresc?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sistemul sanitar o importantă categorie de personal, atât ca pondere cât şi ca atribuţii stabilite prin fişa postului, o reprezintă personalul TESA, muncitorii şi personalul de deservire. Aceştia reprezintă mai mult de 25% din numărul lucrătorilor care au fost discriminaţi de amânarea aplicării etapizate a Legii 153/2017”, a transmis, joi, SANITAS.  

Potrivit organizaţiei sindicale, pentru aceste categorii impactul bugetar determinat de acordarea unei pătrimi din diferenţa dintre salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021 este de:  

  • 6,5 milioane lei lunar şi 78 milioane lei anual, pentru salariile de bază brute 

  • 3,8 milioane lei lunar şi 45,63 milioane lei anual, cheltuieli cu salariile de bază nete 

”Stimaţi guvernanţi, impactul bugetar este unul foarte mic. Prin urmare, considerăm că nu aveţi niciun motiv pentru care să excludeţi această categorie de personal cel puţin de la acordarea acestei tranşe de creştere salarială şi aşa umilitoare pentru salariaţii unui sistem bugetar atât de grav afectat de efectele pandemiei”, a mai transmis SANITAS.  

La rândul lor, reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” din România au transmis un mesaj parlamentarilor, alături de o imagine cu o angajată care spală pe jos într-un spital: ”Doamnelor şi domnilor parlamentari, asta trebuie să votaţi astăzi: recunoaşterea eforturilor fiecărui salariat din Sănătate prin acordarea drepturilor salariale cuvenite! Imagine din Spitalul Judeţean Botoşani, de la protestul de astăzi al salariaţilor pentru acordarea drepturilor salariale cuvenite”.  

Alături de fotografie a mai fost postat mesajul: ”Acum muncesc, dar acă mp opresc?”. 

Şi Federaţia Sănătatea din Romania face apel la creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem, reclamând discriminarea unor categorii.  

Angajaţi din Poliţie, penitenciare şi militarii trecuţi în rezervă sunt aşteptaţi să protesteze, joi, începând cu ora 12:00, la sediul Parlamentului şi la prefecturile din judeţele Iaşi, Timiş şi Cluj. Aceştia susţin că nu solicită creşteri de salarii, ci cer aplicarea unor acte normative. Şi sindicaliştii de la Sanitas au anunţat că pichetează Parlamentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.