Administraţia Biden va deschide în această săptămână centre federale de testare pentru Covid-19 în New York şi va cumpăra 500 de milioane de teste rapide la domiciliu pe care americani le vor putea comanda online, gratuit, începând din ianuarie, pentru a combate răspândirea variantei Omicron, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden a prezentat iniţiativele într-un discurs susţinutde marţi, în care a avertizat asupra riscurilor implicate de răspândirea rapidă a Omicron.

Măsurile includ activarea a aproximativ 1.000 de lucrători medicali militari, pentru a sprijini spitalele care sunt deja copleşite de pacienţii cu Covid-19 din în unele zone.

Răspunsul lui Biden la Covid-19 a fost criticat pentru că s-a concentrat pe vaccinuri în detrimentul testării şi purtării măştii şi pentru că a subestimat impactul mişcării anti-vaccin motivate politic din Statele Unite.

Noile măsuri federale nu vor fi pe deplin puse în aplicare înainte de Crăciun, lăsând mulţi americani să găsească teste disponibile înainte de reuniunile şi călătoriile de sărbători.

Varianta Omicron, detectată pentru prima dată luna trecută, face ca numărul infecţiilor să se dubleze în 1,5 până la 3 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu se ştie încă dacă provoacă forme mai grave de boală decât varianta Delta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.