Arhitecta şi scriitoarea Lesley Lokko a fost desemnată curator al celei de-a 18-a ediţii a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia, ce va avea loc între 20 mai şi 26 noiembrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul director al Bienalei s-a întrunit pe 14 decembrie şi, la propunerea preşedintelui Roberto Cicutto, a decis să o numească pe Lokko drept director al sectorului de Arhitectură, cu sarcina specifică de a fi curator al celei de-a 18-a expoziţii internaţionale de arhitectură.

Lesley Lokko (Ghana / Scoţia) a fondat, în 2020, African Futures Institute, şcoală postuniversitară de arhitectură şi platformă de evenimente publice, în Accra (Ghana), pe care încă o conduce. În 2015, a pus bazele Şcolii postuniversitare de Arhitectură la University of Johannesburg.

A predat în Regatul Unit, Statele Unite, Europa, Australia şi Africa, la reputate instituţii de profil. A primit numeroase premii pentru contribuţia din postura de cadru didactic, între care RIBA Annie Spink Award pentru Excelenţă în Educaţie 2020; AR Ada Louise Huxtable Prize pentru Contribuţia la Arhitectură 2021.

În 2019, a fost numită decan la Bernard and Anne Spitzer School of Architecture, City College of New York, de unde a demisionat în 2020 pentru a se dedica African Futures Institute din ţara de origine, Ghana.

Pe parcursul celor treizeci de ani de carieră, munca ei în domeniul arhitecturii şi literaturii a fost concentrată pe relaţia dintre rasă, cultură şi spaţiu.

Primul roman al ei, „Sundowners”, a fost publicat în 2004 şi a fost urmat de 11 titluri. Cel mai recent este „The Lonely Hour”, ce urmează să apară în 2023.

Între altele, a fost membru al juriului internaţional la a 17-a Expoziţie Internaţională de Arhitectură de la Bienala de la Veneţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.