Copreşedintele AUR Claudiu Tîrziu a declarat, marţi, la Parlament, că partidul pe care îl reprezintă nu este organizatorul protestului de la Parlament, dar că ei au chemat oamenii la protest. Despre incidentele de la acest protest, în urma căruia manifestanţii au intrat în curtea Parlamentului şi au vandalizat mai multe autoturisme, Claudiu Tîrziu a spus că oamenii pe care i-au chemat cei de la AuR i-au ascultat, şi că fiecare răspunde în dreptul lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copreşedintele AUR a afirmat că nu ştie dacă maşinile unor ambasade au fost vandalizate. ”Dacă spuneţi că aşa s-a întâmplat, este un fapt absolut regretabil. Noi am îndemnat la un protest pajnic”, a spus Tîrziu, arătând că el nu a văzut atfel de manifestări. 

”Noi ne asumăm că am chemat oamenii la protest, oamenii care au venit din partea noastră ne-au ascultat, cei care nu ascultă înseamnă că nu au venit la chemarea noastră. fiecare răspunde în dreptul luni, în primul rând. Nu suntem organizatori, societatea civilă e. Noi am declarat în repetate lucruri, şi eu şi George Simion că vrem să vină români la protest, să îşi apere libertatea”, a afirmat Tărziu.  

Claudiu Tîrziu a mai afirmat că el personal a ieşit şi a reuşit să scoată o parte dintre protestatari din curtea Parlamentului. 

”Binenţeles că este o chestiune democratică, că exagerează unii...”, a afirmat el, întrebat dacă modul în care s-au manifestat protestatarii au fost unul democratic.

La rândul lui, George Simion a spus că protestul se mută la sediul Guvernului.

”Totul ei bine, 15.000 de oameni au ieşit în stradă, la toate intrările. Protestul s-a terminat, ne mutăm la Guvern, la domnul Ciucă”, a spus Simion, afirmând că cei care au vandalizat maşinile din curtea Parlamentului erau ”instigatori”. 

Întrebat dacă este o formă civilizată de a protesta, Simion a spus: ”Ce am făcut noi, da. Instigatorii care au încercat să ne deturneze cu spray-uri, nu, să îi găsească poliţia”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.