Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Pres Sfinţitul Teodosie, s-a referit, marţi, şi la situaţia bisericii din municipiul Constanţa despre care instanţa a decis că trebuie demolată deoarece nu are autorizaţie de construire, afirmând că aceasta va fi relocată şi că nu crede că are cineva curajul să dărâme biserică. El a precizat că dacă se va ajunge la această situaţie, atunci preoţii vor sta în interior, pentru a nu fi dărâmată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, în legătură cu biserica despre care instanţa a decis că trebuie demolată. 
 
“Se va reloca, dacă nu se va găsi un loc, biserica aceea nu va dispărea. Cine are curaj să desfiinţeze o biserică cu atâţi enoriaşi? E provizoriu, să dea un loc neprovizoriu în vecinătate. Asta aşteptăm. Tot timpul a fost vorba de o relocare, nu de altceva. De ani de zile e vorba de relocare, până se relochează este o comunitate acolo care s-a format şi are nevoie de asistenţă religioasă. Pe plan mondial nu are dreptul nimeni să oprească manifestarea religioasă a unor enoriaşi”, a transmis ÎPS Teodosie.
 
Întrebat dacă cineva are voie să ceară dărâmarea unei biserici, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Cum să ceară dărâmarea? Cine are curajul să o execute? (...) Se va reloca, nu cred că are cineva curajul să dărâme biserica. Eu cred că preoţii vor sta în biserică, să văd vor dărâma peste ei biserica? Aşa a fost, dar era în timpul comunismului când s-a demolat Sfânta Vineri, au fost câţiva oameni care au spus noi stăm aici, dărâmaţi-o peste noi. Erau alte restricţii şi i-au luat de acolo cu forţa, i-au încătuşat”. 
 
Instanţa a decis demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie, iar potrivit deciziei, rămase definitive, Primăria Constanţa trebuie să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile.
 
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, menţionând că nici municipalitatea "nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.