Dronele au ajuns pe cer din ce în ce mai mult în ultimul deceniu şi sunt aici pentru a rămâne pentru o vreme. Aceste drone sunt minunate pentru pasionaţi şi pentru fanii aerieni. Pentru fotografi şi videografi, dronele pot creşte setul de abilităţi şi le permite să realizeze imagini şi fotografii uimitoare, pe care nu oricine le oferă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fie că sunteţi interesat să cumpăraţi drone ca un nou hobby sau doriţi să o includeţi în modelul dvs. de afaceri, ar trebui să ţineţi cont de aceste lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a cumpăra o dronă.

1. Înregistraţi-vă drona

Fie că vă folosiţi drona doar pentru distracţie, fie că o folosiţi pentru fotografie sau videografie, orice drone trebuie să fie înregistrate. Reţineţi că, dacă drona dumneavoastră cântăreşte peste 250 de grame sau dacă o utilizaţi în scopuri comerciale, va trebui să luaţi măsuri suplimentare pentru a vă înregistra drona.

2. Aflaţi unde aveţi voie să zburaţi

Înainte de a vă ridica în aer, trebuie să cunoaşteţi câteva linii directoare de bază cu privire la locurile în care puteţi zbura cu drone. Mai precis, cu privire la zonele şi condiţiile de zbor: OPEN şi SPECIFIC.

Diferenţa între ele este că în zona OPEN puteţi zbura fără aprobări suplimentare, în timp ce în zona SPECIFIC sunt necesare aprobări/evaluări suplimentare. Consultaţi o hartă unde sunt prevăzute zonele restricţionate din ţara dvs. În funcţie de ea trebuie planificate/realizate zborurile.

Este întotdeauna politicos să obţineţi permisiunea de a vă pilota drona deasupra altor persoane înainte de a face acest lucru. Este vorba doar de curtoazie.

3. Tipul de drone

Atunci când vă decideţi asupra tipului de drone pe care să îl achiziţionaţi, va trebui să înţelegeţi o parte din terminologia obişnuită folosită pentru a descrie drona pe care o veţi obţine în final.

RTF = Ready-to-fly (gata de zbor). Acestea sunt aproape gata de zbor direct din cutie. Totuşi, va trebui să ataşaţi elicele şi să încărcaţi bateriile înainte de a le folosi.

BNF= Bind-to-fly. Acestea nu vin cu controllere, aşa că va trebui să le cumpăraţi separat sau să instalaţi o aplicaţie specifică pe smartphone-ul dvs. Totuşi, aceste drone vin complet asamblate.

ARF = Almost-ready-to-fly. Acestea sunt kituri de drone. Nu au emiţătoare, receptoare, majoritatea nu au motoare, regulatoare de viteză, controllere de zbor sau baterii. Deşi aveţi aproape tot ce vă trebuie pentru a vă construi propria dronă, va trebui să faceţi multe achiziţii suplimentare pentru a putea efectiv să o pilotaţi. Partea bună este că puteţi personaliza aceste drone în funcţie de nevoile dumneavoastră specifice de zbor.

FPV = First-person-video. Aceste drone sunt capabile să capteze imagini şi să transmită aceste imagini către un smartphone, o cască de realitate virtuală sau alte dispozitive compatibile. Mulţi fotografi folosesc aceste tipuri de drone pentru a surprinde peisaje şi nu numai.

4. Costul dronei

Dacă doriţi să adăugaţi drona la lista de echipamente de fotografie sau de producţie video, veţi dori să vă gândiţi cu atenţie la cât de mult veţi cheltui pe ea. Cele mai multe drone care se află la nivelul inferior al gamei de preţuri tind să fie mai puţin stabile şi sunt mai greu de controlat. Acest lucru va avea ca rezultat imagini de calitate scăzută.

Puteţi găsi o dronă cu o varietate de caracteristici speciale care o vor ajuta să rămână mai stabilă şi să zboare mai lin în timp ce realizează imagini sau clipuri video, dar, acestea pot ajunge la un preţ mai mare.

5. Condiţii meteorologice

Ţineţi cont de condiţiile meteo din zona dumneavoastră. Dacă locuiţi undeva unde este mult vânt, veţi dori să găsiţi o dronă care să poată face faţă rafalelor de vânt. Multe drone nu pot face faţă decât la viteze de vânt de până la 30 de km pe oră.

Vreţi să vă asiguraţi că drona dvs. este rezistentă la apă şi/sau la intemperii, astfel încât drona să funcţioneze corespunzător. Reţineţi că, cel mai bun moment pentru a zbura cu drona dvs. este atunci când cerul este senin şi nu există vânt sau este puţin vânt.

6. Stabilitatea dronei

Unul dintre cei mai importanţi factori pe care veţi dori să îi luaţi în considerare atunci când achiziţionaţi o dronă pe care intenţionaţi să o utilizaţi pentru fotografie sau videografie este factorul de stabilitate. Cât de stabilă este drona? Dacă drona nu pluteşte într-o poziţie stabilă, nu veţi putea capta imagini clare şi precise. Pentru a vă asigura că drona dvs. este stabilă în timp ce filmaţi, cumpăraţi una cu un gimbal.

7. Timpul de zbor

Majoritatea dronelor pot zbura doar aproximativ 30 de minute. Acest lucru nu pare a fi o perioadă mare de timp dacă încercaţi să faceţi fotografii aeriene. Timpul de zbor mai lung vă va costa mai mult. În loc să vă faceţi griji cu privire la cât timp vor zbura dronele dvs., doriţi să vă asiguraţi că planificaţi cu atenţie cum să utilizaţi timpul pe care îl veţi avea la dispoziţie. Cel mai probabil, puteţi economisi bani şi vă puteţi face timp pentru a vă planifica în mod corespunzător zborurile dronelor, astfel încât să nu vă irosiţi timpul de zbor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.