Este „foarte improbabil” ca Londra şi aliaţii săi să intervină în caz de invazie rusă în Ucraina, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina „nu este un membru NATO, deci este foarte improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei”, a declarat ministrul britanic într-un interviu video difuzat joi, pe site-ul săptămânalului britanic The Spectator. 

„Nu ar trebui să-i facem pe oameni să creadă că am face-o. Ucrainenii sunt perfect conştienţi”, a adăugat el, în contextul în care preşedintele americna Joe Biden a respins deja o opţiune militară. 

În schimb, „există cu siguranţă sancţiuni economice profunde, serioase şi de durată care ar putea fi luate”, a subliniat ministrul britanic al Apărării. 

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, prim-ministurl britanic Boris Johnson a declarat că Londra îşi va folosi „toată puterea diplomatică şi economică” pentru a împiedica orice „agresiune” rusă faţă de Ucraina, potrivit Downing Street. 

Londra a avertizat de mai multe ori Moscova, inclusiv verbal într-o convorbire de luni dintre Johnson şi Vladimir Putin, faţă de „greşeala strategică” pe care o reprezintă orice incursiune în Ucraina. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.