Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a declarat, vineri, pentru News.ro că nu se va face nicio fuziune cu PNL şi că nu există niciun semnal sau proiect politic cu vreun partid, deşi a avut dialog cu preşedinţii tuturor partidelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PMP a afirmat, întrebat despre fuziunea PMP cu PNL, că ”nu există acest subiect”. 

”Discuţii cu partide de dreapta mi se pare absolut natural să avem, în situaţia dată, dar între aceste discuţii şi fuziune nu există niciun fel de legătură. Nu se face nicio fuziune, cu nimeni.

Întrebat despre comisia înfiinţată în PMP pentru analiza unor eventuale colaborări cu alte partide, Cristian Diaconescu a precizat că nu a fost înfiinţată nicio comisie în baza niciunei idei de fuziune. ”A fost luată o decizie la Sinaia, în legătură cu, într-adevăr, un dialog structurat. Partidul Naţional Liberal nu a mai transmis absolut niciun fel de semnal, deci am considerat că nu mai sunt interesaţi de acest dialog structurat”, a afirmat preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Diaconescu a afirmat că ultima oară a vorbit cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu în luna noiembrie.

Despre discuţii cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, liderul PMP a spus că are dialog cu absolut toţi preşedinţii partidelor. ”Au fost cu toţii disponibili pentru un dialog. Deocamdată nu există absolut niciun fel de semnal sau de proiect politic, cu vreun partid politic. Dar de dialogat am dialogat cu toată lumea”.

În ceea ce pruveşte atmosfera din partid, în privinţa unor posibile colaborări cu alte partide, Cristian Diaconescu a afirmat că, din ceea ce i-au transmis oamenii din partid, nu neapărat liderii, a fost că ”doresc să rămână politic independenţi şi să îşi continue activitatea”.

”Eu asta am înţeles de la membrii de partid. Ce spun unii sau alţii care se cred lideri, asta este o…apă pe sub pod”, a ţinut să precizeze Diaconescu.

Cristian Diaconescu a mai declarat că, din punctul său de vedere, dacă o colaborare coincide cu statutul şi principiile aprobate la Congresul PMP, privind România Respectată, atunci evident că, fiind vorba de parteneri, vor avea un dialog.

”Repet, deocamdată nu există niciun fel de proiect politic, nici măcar incipient, din acest punct de vedere”, a mai arătat Diaconescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.