În urma invitaţiei din partea Federaţiei Române de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi a EAD, deţinătorii de drepturi TV, 13 din cele 16 cluburi din Liga 1 au fost reprezentate la un eveniment în care a fost prezentat sistemul VAR, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducătorii cluburilor din Liga 1 au intrat în camera VAR din sediul CCA şi au asistat în timp real la analizarea mai multor situaţii de joc de către arbitrii aflaţi în pregătire, s-au familiarizat cu procedura de intervenţie şi au primit răspuns la toate curiozităţile.

Întâlnirea s-a mutat apoi în sala ”Nicolae Dobrin”, unde liderul proiectului VAR, Alexandru Deaconu, le-a explicat în detaliu participanţilor situaţiile în care poate interveni VAR, le-a arătat exemple şi dialoguri între arbitri VAR şi ”central” din diferite competiţii şi a oferit cele mai noi informaţii despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor români.

„Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, aşa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR”, a punctat Alexandru Deaconu.

La întâlnire a participat şi preşedintele CCA, Kyros Vassaras. „Am apreciat faptul că toate părţile implicate au fost de acord cu propunerea noastră de a avea un număr de 8 camere care să furnizeze imaginile necesare în camera VAR. Vom prezenta protocolul VAR şi toate informaţiile necesare tuturor cluburilor din timp, pentru a fi pregătiţi la startul noului sezon” a fost mesajul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.