Procedurile de angajare a arhitecţilor-şefi au fost simplificate, după ce Camera Deputaţilor a aprobat miercuri, decizional, un proiect de lege care aprobă o ordonanţă elaborată de Ministerul Dezvoltării, arată UDMR, într-un comunicat de presă. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă nu doar că simplifică normele de angajare ale arhitecţilor-şefi, dar oferă posibilitatea ca mai multe municipalităţi şi comune să se alăture pentru a-şi exercita atribuţiile de arhitect-şef, mai indică sursa citată. Totodată noul act normativ separă această profesie de autorizaţia obligatorie până în prezent al Registrului Urbaniştilor din România (RUR).

„O autoritate locală poate funcţiona în mod corespunzător numai dacă are un arhitect-şef. Această profesie are un rol foarte important în viaţa de zi cu zi a autorităţilor locale. Dacă luăm în considerare doar planul urbanistic zonal prin care se aprobă autorizarea unor construcţii, acest lucru este coordonat de arhitectul-şef al localităţii respective. În prezent, la nivel naţional, poziţia de arhitect-şef este ocupată doar în proporţie de 6% la nivelul unităţii administrativ-teritoriale. Acest lucru este cauzată, printre altele, de implementarea dificilă a reglementărilor actuale privind angajarea arhitecţilor-şefi. Cseke Attila, ministrul dezvoltării a elaborat o OUG, care simplifică sistemul de angajare în vigoare”, a declarat Bende Sándor, deputat UDMR, după ce Camera Deputaţilor a votat în calitate de for decizional OUG elaborată de Ministrul Dezvoltării Cseke Attila conform căreia  autorităţile administrativ-teritoriale pot angaja mai uşor specialişti pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef la nivelul autorităţilor locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.